Geen voorraad

Rusland – 1945 – Mosin Nagant – 91/30 – Centerfire – Geweer – 7.62x54mmR cal

Categorieën: ,

Beschrijving

Rusland – 1945 – Mosin Nagant – 91/30 – Centerfire – Geweer – 7.62x54mmR cal

Goed – Niet EU-gedeactiveerd

Hierbij ter veiling aangeboden: Mosin Nagant 91/30 7,62x54mmR. Het geweer is volledig authentiek en origineel. Gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Geproduceerd in 1943 zoals u op de foto’s kunt zien. Mooie stempels op het geweer. Overeenkomende serienummers. Een heel mooi item voor de verzamelaar.

##Let op, dit kavel in onklaar gemaakt en is niet meer werkende, dit is gebeurd voor 2005!
Hierdoor is er geen vergunning nodig tot de activatie

De Mosin-Nagant is een militair geweer dat eerst gebruikt werd door het leger van het Russische Rijk en later door de Sovjet-Unie, Finland en verschillende Oostbloklanden. Vanaf 1883 werd in Rusland gezocht naar een vervanger van het enkelschots Berdan-repeteergeweer. Wikipedia

De meest bekende versie is de 91/30 (het model dat wordt geveild). Het werd geproduceerd voor standaarduitgifte aan alle Sovjet-infanterie van 1930 tot 1945. De meeste Dragoon-geweren werden ook omgezet naar de M1891 / 30-standaard. Het werd vaak gebruikt als sluipschuttersgeweer in de Tweede Wereldoorlog. Vroege sniper-versies hadden een 3,87 x 30 PE- of PEM-scope, een Sovjet-gemaakte kopie van een Zeiss-ontwerp, terwijl latere geweren kleinere, eenvoudigere en gemakkelijker te produceren 3,5 x 21 PU-scopes gebruikten. Omdat de richtkijker boven de kamer was gemonteerd, werd de grendelhandgreep vervangen door een langere, gebogen versie op sluipschuttersgeweren (bij Mosin-verzamelaars en schutters bekend als een “gebogen grendel”), zodat de schutter de grendel kon bewerken zonder dat de richtkijker interfereerde met het. Net als bij het Amerikaanse M1903A4 Springfield-sluipschuttersgeweer.

https://www.youtube.com/watch?v=rmVJYB3uDkc


Open chat
Waarmee kan ik u helpen?
Geachte heer/mevrouw,

Ik heb een vraag, informatie over het volgende :

#Keijzers-Antiek
%d bloggers liken dit: